Weergave:


Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Chakra kogel armband 4mm kind

chakra 7 verschillende stenen

4,95*

visibility
shopping_cart

Chakra kogel armband 6mm

chakra 7 verschillende stenen

13,95*

visibility
shopping_cart

Chakra split armband

chakra 7 verschillende stenen

9,25*

chakra

De chakra’s (sankriet voor wiel) zijn de energiecentra van ons energetische lichaam. Net zoals je longen zorgen voor de zuurstoftoevoer, zo zorgen chakra’s voor de toevoer van levensenergie, ook chi, ki of prana genoemd. Er zijn een groot aantal grote en kleine chakra’s aanwezig in je lichaam. Deze worden door tal van systemen gecategoriseerd. Het zeven chakra systeem is hiervan de bekendste.
Genoemd van onder naar boven
1: basis of stuit-chakra (muladhara), deze staat in connectie met de endeldarm, anus beendergestel, bloed, haar en nagels. Het versterkt onze verbinding met de aarde en helpt ons op deze manier te aarden. Het basischakra is verbonden en heeft een belangrijke rol in ons basisvertrouwen. Dit chakra wordt geassocieerd met de kleuren rood en zwart.
2: heiligbeen of navel chakra (swadisthana), deze is verbonden met gewrichten, spieren, banden en pezen, huid en bindweefsel, lymfestelsel, nieren en blaas, bijnieren, slagaderen, onderste deel dikke darm, geslachtsorganen en baarmoeder. Het heeft invloed op het uiten van hartstocht en emotie, op levenslust, zelfverzekerdheid en de beleving van seksualiteit. Dit chakra wordt geassocieerd met de kleur oranje.
3: zonnevlecht of solar plexus chakra (manipura), deze heeft invloed op de dunne darm, het bovenste deel van de dikke darm, lever en gal, pancreas, maag, middenrif en het onderste deel van het zenuwstelsel. Het heeft invloed op je zelfbewustzijn, zelfverzekerdheid en je gevoel van eigenwaarde. Dit chakra is gekoppeld aan de kleur geel.
4: hart chakra (anatha), welke in connecite staat met het hart, de bloedsomloop en de thymus. Het heeft invloed op je emotionele balans en op het kunnen geven en ontvangen van liefde. Dit chakra wordt geassocieerd met de kleuren roze en groen.
5: keel chakra (visshuda), welke invloed heeft op keel, stembanden, holtes, neus, schildklier, bijschildklier, luchtpijp, slokdarm, longen en ruggenmerg. Het heeft invloed op communicatie in de ruimste zin van het woord, het vermogen jezelf te uiten, creativiteit en de balans tussen gevoel en verstand. Het is het punt tussen hoofd en lichaam dus heeft dit chakra ook veel invloed op de balans daartussen. De kleur die gekoppeld is aan dit chakra is (hemels)blauw
6: voorhoofd of derde oog chakra (ajna), deze is verbonden met de hypofyse, ogen, oren, voorhoofdsholten en de frontale hersenkwab. Het heeft invloed op je bewustzijnstoestand, intuitieve kennis, inzicht, ratio en nieuwsgierigheid en leergierigheid. Dit chakra wordt geassocieerd met de kleur indigo
7: kruin chakra (sahasrara), welke in connectie staat met de thalsmus, hypothalamus, epifyse en het grootste gedeelte van de hersenen. Het heeft invloed op je gevoel van mededogen, je verbondenheid met de kosmos en je spiritueel bewustzijn. De kleuren die bij dit chakra horen zijn wit en paars