Tibetaanse-Turkoois
Tibetaanse Turkoois
Tibet Turkoois heeft dezelfde werking als andere turkoois. De Tibet Turkoois zijn sterker dan alle andere turkoois. In de Tibet Turkoois komen er ook andere mineralen voor die aparte turkoois creëert. De kleuren zijn gemêleerd: blauw, lichtgroen, bruinzwart, donkergroen en zelfs geel. Dit heeft te maken met de bijzondere energie en mineralen van Tibet. Een Turkoois is voor een Tibetaan een wezen met eigen krachten. Turkoois is vooral bekend door het gebruik van Indianen stammen. De Indianen schreven bijzondere krachten toe aan de Turkoois. Het was een steen die de reiziger beschermde. Bij de Indianen werd hij gebruikt als om negativiteit tegen te gaan en de drager bovennatuurlijke krachten te geven waarmee hij prestaties kon verrichten die hij anders nooit zou kunnen.

Turkoois
Deze steen van de indianen draagt heel veel oude wijsheden met zich mee. Het is een zeer efficiënte genezer, hij biedt troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Deze beschermende steen wordt al sinds mensenheugenis al als talisman gebruikt. Turkoois bevordert spirituele afstemming en communicatie met de fysieke en spirituele werelden. Op het derde oog geplaatst versterkt hij de intuïtie en meditatie. Op het keelchakra heft hij oude geloften en verboden op. Turkoois is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft, elektromagnetische smog verwijdert en tegen milieuvervuiling beschermt. Hij schept evenwicht in alle chakra’s, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en stemt af op het fysieke niveau van het spirituele. In het traditionele denken verenigt hij de aarde en de lucht en brengt mannelijke en vrouwelijke energieën bij elkaar. Deze steen zorgt voor empathie en evenwicht. Hij is heel goed bij regressie, omdat hij herinneringen, emoties en verdriet van vroeger terug haalt en je de kracht geeft ze op een rustige manier te verwerken. Hij heft een martelaarshouding of zelfsabotage op en bevordert creatieve expressie. Emotioneel stabiliseert turkoois stemmingswisselingen en stimuleert de romantische liefde. Fysiek werkt hij goed bij uitputting, depressie of paniekaanvallen. Hij verbetert het immuunsysteem, herstelt weefsels, ondersteunt de opname van voedingsstoffen, is goed tegen vervuiling en virusinfecties en geneest het hele lichaam, vooral de ogen. Het kristal neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reumatiek. Hij remt ontstekingen, ontgift en verlicht krampen en pijn.


Tip :                                                                                                                                                                                                                                       Ontlaad de steen eenmaal per maand in een droge kom met getrommelde Hematieten en laad hem gedurende een nacht op in een groep Bergkristallen. Laad deze steen niet op in de zon !